- 11 år er voksent

Batessjefen Pål Trælvik mener 11 år var nok. - Et av de lengste administrerende direktør-forholdene i norsk reklamebransje, sier han.

- 11 år er voksent
- 11 år er voksent

Kilde: Kampanje

I dag ble det klart at reklamebyrået Bates mister sin toppsjef. Pål Trælvik tar sin hatt og går for å flytte hjem til Brønnøysund og en stilling som rådmann på hjemstedet. Trælvik har vært sjef i Bates i 11 år.

- 11 år er voksent i vår bransje. Nå var tiden inne for å gjøre noe annet og det tror jeg var klokt for alle parter. Det er et av de lengste adiministrerende direktør-forholdene i norsk reklamebransje, sier Trælvik til Kampanje.

Trælvik mener tiden som Bates-sjef har vært en «fantastisk reise med mange gode kollegger» selv om starten var tøff.

- Jeg kom inn på verst tenkelig tidspunkt. Dotcom-ballongen sprakk og tidevannet skyllet over oss. Det var en tøff tid, men vi klarte å hente oss inn igjen og har nå kommet oss opp å stå, sier Trælvik.

- Hva slags «shape» er Bates i når du nå velger å slutte?

- Som alle vet er reklamemarked et «opp og ned»-marked. Det er til tider svært godt også kommer det måneder som ikke er så gode. Men Roy Erik Hansen som nå er konstituert som administrerende og som jeg ansatte i helt i starten er en utmerket mann som både er i stand til å ivareta både byråets interesser og de ansatte og kundenes interesser, sier Trælvik.

Regnskapstallene for 2012 viste at byråinntekten falt fra 74,1 millioner kroner i 2011 til 67,4 millioner kroner i 2012. Det var en tilbakegang på ni prosent. Overskuddet før skatt falt fra 14,3 til 11 millioner kroner og Trælvik kalte selv fjoråret for «bulkete» år.

Trælvik avviser at hans beslutning om å slutte har sammenheng med at en av byråets største kunder skal være på vei bort fra byrået og at selskapet ligger i flere pitsjer der de må ut å forsvare eksisterende kundeforhold.

Bates jobber i dag med flere, store norske og internasjonale merkevarer der Gilde, Coop, Audi, Lilleborg, Lerum og Helly Hansen er noen av de største.
Del artikkelen