- Eriksen blir ny kringkastingssjef

NRK-styreleder William Nygaard bekrefter at Thor Gjermund Eriksen blir ny kringkastingssjef i NRK. Får 2,4 millioner kroner i årslønn.
- Eriksen blir ny kringkastingssjef
- Eriksen blir ny kringkastingssjef

Kilde: Kampanje
 
Thor Gjermund Eriksen overtar som ny kringkastingssjef i NRK etter Hans-Tore Bjerkaas. Det bekreftet styreleder i NRK, William Nygaard, på en pressekonferanse som starter nå klokken 14.00 i ettermiddag. Eriksen, som var en av to reelle søkere, vil gå inn i et åremål på seks år. Belsutningen ble fattet på et styremøte i NRK klokken 12. i dag.

- Det er en stor glede for NRKs styre å presentere Thor Gjermund Eriksen som ny kringkastingssjef. Han er en av landets fremste og mest erfarne medieledere, sine 46 år til tross. Han har bred praksis fra mediebransjen og tung publisistisk erfaring fra mange år som journalist og sjefredaktør, sier Nygaard på pressekonferansen.

Den nye NRK-sjefen virket overveldet av både jobben og NRK som mediehus og institusjon da han fikk ordet:

– Jobben som kringkastingssjef er drømmejobben for alle som er interessert i medier. Det er rett og slett en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Eriksen.

- Norges viktigste mediejobb
Han fortsetter:

- Å lede NRK etter Hans Tore Bjerkaas er Norges viktigste, mest krevende og morsomste mediejobb. Det er bare denne jobben som kunne fått meg til å vurdere å slutte i den jobben jeg har hatt i Amedia. Dette ble for fristende og for morsomt til å kunne la være å ta tak i, sier Eriksen på pressekonferansen.

Nygaard beskriver Eriksen som «en av landets mest erfarne medieledere». Styrelederen mener den nye kringkastingssjefen kan skilte med en «tung publisistisk erfaring».

- Han har ledet komplekse organisasjoner og krevende strukturelle endringer. Han har solid politisk og kulturpolitisk forståelse. Han er allsidig og erfaren, sier Nygaard.

- Betydelig moderasjon
Eriksen vil få en årslønn på 2,4 millioner kroner, bekrefter Nygaard.

- Det betyr en betydelig moderasjon i forhold til lønnen han har i dag, sier Nygaard.

Han beskriver jakten på ny NRK-sjef slik:

- Søket har vært bredt og grundig, det vil jeg understreke, sier Nygaard.

Klatret til topps i A-pressen
Eriksen kommer fra stillingen som konsernsjef i Amedia (tidligere A-pressen/Amedia). Han ble konstituert konsernsjef i A-pressen da Even Nordstrøm gikk på dagen i desember 2010 etter uenigheter med eieren Telenor om salg av A-pressens aksjer i TV 2. Eriksen var favoritt til å få sjefstillingen permanent og slik gikk det i 2011. Høsten samme år startet kappløpet om det konkurrerende aviskonsernet Edda Media, den gang eid av britiske Mecom. Eriksen og A-pressen sikret seg Edda Media i desember 2011. Samtidig satte storeierne i A-pressen - Telenor og LO - i gang salget av A-pressens 50 prosent store aksjepost i TV 2 til danske Egmont. I høst ble kjøpet av Edda Media godkjent av tilsynsmyndighetene.

Eriksen var sjefredaktør i Dagbladet fra 2003 til 2006. Eriksen jobbet også som journalist og politisk redaktør i Dagbladet. Han har også hatt ansvar for politisk avdeling i Aftenposten. I 2006 ble han ansatt i A-pressen, hvor han rykket helt til topps fem år senere.  

Del artikkelen