- Grafills leder blir et viktig talerør

Grafill sine medlemmer har engasjert seg i Regjeringens forslag til endring av åndsverkloven. For Grafill er det viktig at en ny daglig leder tar en tydelig rolle for bransjen, tør å sette agenda og melder seg på samfunnsdebatten.
Grafill ser etter en daglig leder som kan bidra til å sette visuell kommunikasjon på dagsorden både politisk og faglig.
Grafill ser etter en daglig leder som kan bidra til å sette visuell kommunikasjon på dagsorden både politisk og faglig.

-Grafill skal være en samlende organisasjon for fagutøvere innen visuell kommunikasjon, og ivareta deres økonomiske, juridiske og faglige interesser. Nettopp derfor har nytt forslag til endring av åndsverksloven og paragraf 71 vært svært viktig for oss og våre medlemmer, og dette er en typisk sak som ny daglig leder må kunne se for seg å jobbe med, sier styreleder Randi Hobøl.

Rettigheter på spill
Grafill sine medlemmer har reagert sterkt på at opphaveres rettigheter settes på spill i nytt forslag til endring av åndsverksloven. Målet med endringene har blant annet vært å forenkle loven, sikre at skapende og utøvende kunstnere i større grad skal kunne leve av sin virksomhet, og legge til rette for investeringer i kreativt innhold. Problemet er at forslaget i stedet rammer utøvende kunstnere, slik Grafill sine medlemmer ser det. Nå er det imidlertid klart at paragrafen strykes etter motstand fra kunstnerne.
-Mange fryktet at endringen ville bidra til å undergrave arbeidet våre utøvere lever av. For oss er det viktig at utøverne får beholde eierskapet over egne ideer og uttrykk, sier Hobøl.

Visuell kommunikasjon på dagsorden
Grafill ser nå etter en daglig leder som vil ta ansvaret for å synliggjøre arbeidet i organisasjonen på en tydeligere måte, og som kan bidra til å sette visuell kommunikasjon på dagsorden både politisk og faglig.
-For oss er det viktig å få på plass en initiativrik daglig leder som er opptatt av god design, som er utviklingsorientert og som ønsker å styrke og utvikle Grafills posisjon og omdømme, sier hun.
Grafill har 1300 medlemmer som er fagutøvere og studenter innen områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og digital design.

Les mer under stillinger eller ta kontakt med Henrik Sandberg eller Eivind Ruud Johnsen i Mediabemanning for mer informasjon.


 

Del artikkelen