Anti satser på TV

Design- og reklamebyrået Anit oppretter formatselskap og henter profilerte folk fra Monster og Feelgood for å lede nysatsingen.

Utvider: Anti er allerede inne i design- og reklamemarkedet. Nå satser de også på tv. Her kreativ leder Kjetil Wold til venstre og daglig leder Kenneth Pedersen sammen med Erik Heisholt.
Utvider: Anti er allerede inne i design- og reklamemarkedet. Nå satser de også på tv. Her kreativ leder Kjetil Wold til venstre og daglig leder Kenneth Pedersen sammen med Erik Heisholt.

Kilde: Kampanje

Utvikling av tv-formater er det nok ikke så mange som tenker når de hører om design- og reklameselskapet Anti. Men vil daglig leder Kenneth Pedersen og kreativ leder i byrået, Kjetil Wold, utvide ytterligere.

- Anti er i vekst og har økt både antall ansatte og kunder det siste året. Nå ønsker vi å ta steget videre og skape ett attraktivt kreativt byrå med de beste hodene fra forskjellige fagmiljøer under et tak, sier Kenneth Pedersen, daglig leder i Anti.

Anti henter derfor to stykker til å lede nysatsingen AntiTV som skal selge, utvikle og produsere tv-ideer som på sikt kan bli internasjonale formater.

De to som skal lede satsingen er Birgitte Bruusgaard og Jon Peder Olrud som kommer fra henholdsvis Feelgood TV og Monster, som er en del av selskapet A Nice Group.

- Vi føler oss heldige som har fått mulighet til å starte opp med to så dyktige, ikke minst, hyggelige folk. Vi ser også at skillet mellom redaksjonelt innhold og reklame blir stadig mindre. Gjennom å være tilstede i ulike mediekanaler styrkes ambisjonen om å være det kreative selskapet i Norge som er best på merkvarebygging og historiefortelling, sier Kjetil Wold, Kreativ leder i Anti

Dermed fortsetter Monster å miste sentrale tv-folk. Rett etter at det svenske mediekonsernet Modern Times Group kjøpte A Nice Group før jul i fjor, forsvant også svært sentrale Trond Kvernstrøm, grunnlegger og administrerende direktør i Monster og Nice i Norge, til TV 2.

Det er to erfarne tv-produsenter Anti nå har sikret seg. De to har vært med å produsere tv-programmer som «Torsdag Kveld i Nydalen», «Helt Perfek»t, «Torsdagsklubben», «Idol», «X- faktor», «Norske Talenter», «Skal vi Danse» og Olrud har i tillegg jobbet frem konsepter som «Stjernekamp» og «Gøy på landet».

- Vår målsetning er å lage suksesser i Norge som kan bli internasjonale formater i tett samarbeid med norske tv-kanaler. Vi ser at det i stadig økende grad er behov for nye formater også internasjonalt, og med Anti på laget så mener vi at vi har den kreative kraften som skal til for å få til dette. Anti byr på et av de mest kreative og innovative miljøene i Norge, og sammen med dem føler vi oss sikre på at vi vil skape tydelige merkevarer basert på programmene vi produserer, sier Jon Peder Olrud.

Anti TVs hovedformål skal være å utvikle egne formater som hovedsakelig retter seg mot det yngre segmentet av den kommersielle målgruppa.

- Vi mener at selskapet Anti TV blir unikt i norsk sammenheng, fordi kombinasjonen av vårt fokus på merkevarebygging og deres fokus mot å jobbe tett med kanalene for å utvikle norske produksjoner mot det internasjonale markedet er noe vi vil se behov for i fremtiden, sier Pedersen.

Anti jobber i dag med kunder DNB, Jernia, Canal Digital og Platekompaniet og ifølge kreativ leder Kjetil Wold har selskapet vært «på en god bølge» den siste tiden.

- Men et designselskap som skal drive med jeans, øker på reklame og nå også satser på tv, er dere ikke redde for å gape over for mye?

- Vi har ambisjoner om å bli ett viktig og annerledes tenkende byrå i det norske markedet og mener at nettopp det og kunne tilby en breddekompetanse som er annerledes enn de mer tradisjonelle byråene vil være noe kundene vil sette pris på, sier han.

Ser en på tallene til Anti så har omsetningen vokst fra ti til femten millioner kroner de siste årene. Selskapet har levert overskudd i størrelsesorden en halv til en hel million kroner.

- Vi endte på en omsetning på rundt 30 millioner i fjor og en fortsatt vekst i året som kommer. Dette er eksempelvis fjerde året vi er gasellebedrift, sier Wold.
Del artikkelen