Gelato - Norsk startup-suksess & trykkeribransjens Airbnb

Gelato er et ekte norsk grundereventyr er trolig Norges høyest prisede oppstartselskap. Nettskytjenesten leverer trykkeritjenester i 73 land, uten selv å eie et eneste trykkeri.

Gelato - Norsk startup-suksess & trykkeribransjens Airbnb
Gelato - Norsk startup-suksess & trykkeribransjens Airbnb

Gelato er et uvanlig type selskap i Norge. Med sin forretningsmodell forsøker Gelato å bli trykkeribransjens svar på Airbnb eller Uber – en nettjeneste der hele verden kan bestille trykksaker og få dem automatisk levert fra lokale trykkerier nær leveringsstedet. De fleste tror at vi printer mindre. Sannheten er at personlig printing hvert år vokser mer enn den globale musikkindustrien. Gelato har ikke oppfunnet printing, men de kan produsere og sende trykksakene på en smartere måte.

I løpet av 2018 tar de sikte på å utvide virksomheten sin til over 100 land. Det er noe ganske annet enn hvordan man tradisjonelt har brukt trykketjenester, der man trykker store kvanta sentralt og sender ut print i pappesker til hele verden. Med andre ord reduserer Gelatos løsning overproduksjon og det reduserer transportbehovet kraftig, noe som igjen gir miljøgevinst.

Du har kanskje ikke hørt om Gelato, men du har sikkert bestilt både julekort, takkekort og fotobøker, og kanskje har du bestilt dette fra Optimalprint som er en del av Gelato. Da Gelato i 2015 ble tildelt Oslo Innovation Award sa lederen for juryen, Per L. Saxegaard, følgende om selskapet: "Gelato Group er et virkelig imponerende vekstselskap. På en briljant måte utnytter de teknologi til å utvikle en banebrytende og disruptiv forretningsmodell innen trykkeribransjen. De har oppnådd et sterkt fotfeste i markedet og har åpnet opp en global mulighet i en industri som er 50 ganger større en musikkbransjen.”

Gelato har økt staben fra 60 personer til 130 på halvannet år, og har bygd seg opp et imponerende navn som arbeidsgiver som gjør at de tiltrekker seg kandidater fra de beste universitetene og selskapene i verden. De fortsetter å tiltrekke seg flere kunder og det er årsaken til at selskapet nå søker etter en Marketing Project Manager som skal jobbe mot det internasjonale konsumentmarkedet fra deres hovedkontor på Fornebu. Er du interessert i å være med på et norsk gründereventyr? Da kan du lese mer om stillingen her!

Del artikkelen