Hestvik kåret til "Årets Medieleder"

Ansvarlig redaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport er kåret til "Årets Medieleder" og direktør Margrete Hansen i Nettavisen er utropt til "Årets talent" av kvinneorganiasjonen Medienettverket.

Hestvik kåret til "Årets Medieleder"
Hestvik kåret til "Årets Medieleder"

Kilde: Kampanje

Prisene ble delt ut under digitalkonferansen Digital Winners onsdag kveld.

60 kvinnelige medieledere var samlet onsdag da Medienettverket, et faglig forum for kvinner i ledelse, avholdt seminar på Telenor Expo i samarbeid med Digital Winners 2012. Seminaret var også arena for utdelingen av Medienettverkets to årlige priser.

– Britt Sofie Hestvik har de siste årene vist seg som en tydelig, innovativ og dyktig leder. Noe av det første, og aller viktigste hun gjorde, var å sørge for å gi sin bedrift ny formålsparagraf med direkte henvisning til den nye Lov om redaksjonell fridom i media. Hun har takket være bevisst og god økonomistyring i de vanskelige tidene, fått styret med på å rekruttere flere journalister til ny satsing på digitale plattformer og leverer, i samarbeid med markedsavdelingen, gode økonomiske resultater, sier juryen i sin begrunnelse, og fortsetter:

– Hestvik tar spenstige grep med produktet, blant annet med nettbetaling og tydelig digital utvikling. Hun er meget godt likt og respektert av både sine medarbeidere, styret og eierorganisasjonen. Hun beskrives som strålende dyktig, inspirerende, dynamisk, målstyrt, en god kombinasjon av fast og bestemt leder som også oppleves som smidig, uttaler juryen, som i år har bestått av juryleder Astrid Aure (Henne/Aller Media), Synnøve Skeie Fosse (Agderposten), Grethe Gynnild-Johnsen (NRK), Mari Rosenvinge Nygaard (Amedia), Gro Møllerstad (Hodejegerne) og Einar Hålien (Schibsted Media Group).

Prisen «Årets talent» ble stiftet i 2011 og tildeles i år Margrete Hansen, direktør i Nettavisen.

– Margrete Hansen har vært ansvarlig for å identifisere og gjennomføre en rekke kostnadsreduserende tiltak. Hun får svært gode skussmål av sine medarbeidere, og omtales som klok, besluttsom, økonomisk, organisatorisk, har stort fokus på redaksjonelle problemstillinger og er opptatt av å løfte fram andre kvinner, sier juryen i sin begrunnelse.

– Hansen nyter stor respekt i selskapet og blir anført som en leder som går i bresjen for åpen kommunikasjon, tøffe prioriteringer og tydelige krav til omgivelsene. Det siste har vært helt nødvendig for også å kunne prioritere familien med mann og to små barn. Hun har vist overfor andre kvinner at det er mulig å være hardtarbeidende og ambisiøs i kombinasjon med et normalt familieliv, fortsetter juryen. Juryens arbeid har vært ledet av Grete Gynnild-Johnsen (NRK), og juryen har for øvrig bestått av Pål Nedregotten (Amedia), Elin Ørjasæter (Nettavisen/frilans/foredragsholder), Tine Falnes (TV 2) og Mari Espelin (Budstikka).

Del artikkelen