Krever lisens for nettbrett

I Sverige har retten bestemt at forbrukere som ser tv på PC og nettbrett, må betale lisens.

Krever lisens for nettbrett
Krever lisens for nettbrett

Kilde: Kampanje

Det er NRK som skriver at den svenske Forvaltningsretten denne uken har bestemt at svenske forbrukere som eier PC og nettbrett, får lisens-regning. NRK siterer den svenske avisen Aftonbladet på nyheten. Ifølge NRK har Radiotjänst, som er ansvarlig for innkreving av lisens i Sverige, i lengre tid hatt anledning til å kreve tv-lisens for PC-er og nettbrett, men at det er først nylig at det har blitt sendt ut fakturaer til svenske forbrukere med nyinnkjøpte dingser og datamaskiner.

Bakgrunnen er en rettssak der 20 husstander hadde klaget inn Radiotjänsts krav om at de skulle betale kringkastingsavgift for sine datamaskiner. I retten var det Radiotjänst som vant frem.

- Disse personene er nødt til å betale TV-avgiften fordi de har en datamaskin. Vi har også mottatt flere andre klager som omhandler nettbrett og mobiler, men de ligger lenger bak i køen, uttaler saksbehandler Victoria Bäckström i Forvaltningsretten i Luleå til Aftonbladet.

Ifølge NRK er det i Sverige imidlertid kun én avgift per husstand, slik at de som nå får nytt lisenskrav, er personer som har PC, men ikke tv.
Del artikkelen