Nett-trafikken vil tredobles

I 2017 vil det alene gå mer trafikk over de globale nettverkene enn i alle tidligere år til sammen.

Nett-trafikken vil tredobles
Nett-trafikken vil tredobles

Kilde: Kampanje

IT-selskapet Cisco har lagt frem en ny rapport som viser at den globale nett-trafikken vil vokse til det tredobbelte frem mot 2017. Det betyr at trafikken som går igjennom nettet vil nå 1,4 zetabytes årlig. Det tilsvarer nesten én milliard nedlastede DVD-er daglig i ett år. Dermed vil det i 2017 alene gå mer trafikk over de globale nettverkene enn i alle tidligere år til sammen.

Den betydelige trafikkøkningen er drevet av det Cisco kaller «Internet of Everything» med mer enn 19 milliarder nettverksforbindelser og 7,1 enheter per gjennomsnittlige husholdning.

- Vi kommer til å se en overgang til «Internet of Everything» i løpet av de neste par årene, hvor mennesker, prosesser, data og ting kobles sammen. Dette vil bli en driver for den globale IP-trafikken, spesielt innenfor video og mobil trafikk. Flere forbindelser vil føre til økt trafikk mellom nye enheter og nettverket og mellom enheter og nettverkskomponenter, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Rapporten det vises heter Visual Networking Index (VNI) Forecast (2012-2017).

Det er mobil og bærbare enheter som vil drive majoriteten av trafikken innen 2017. Nesten halvparten (49 prosent) av den totale IP-trafikken i 2017 vil komme fra andre enheter enn PC-er: Smart-TV-er og 3D-printere, men også nettbrett og smarttelefoner. I 2012 kom 26 prosent av den globale IP-trafikken fra andre enheter enn PC-er.

– Studien viser tydelig at den økte mengden og utvalget av nettbrett og smarttelefoner har stor innvirkning på hvordan forbrukere og bedrifter kobler seg til og bruker internett og IP-nettverk. Dette betyr også at Wi-Fi- og mobilenheter vil stå for 68 prosent av internettrafikken innen 2017, sier Myrland.
Del artikkelen