Ny digital-direktør i Telenor

Spilling har vært nestsjef i Digital Services siden enheten ble opprettet, og tar nå over sjefsstolen etter Kristin Skogen Lund, som har gått over til stillingen som administrerende direktør i NHO.


rolv-erik-spillingKilde: Kampanje

- Rolv-Erik Spilling har hatt en rekke, sentrale roller i alle deler av vår verdikjede. Hans brede erfarings- bakgrunn gjør ham til en ideell kandidat for å utvikle nye tjenester, i skjæringspunktet mellom tradisjonelle telekommunikasjon og nye, åpne nettbaserte teknologier. Jeg er fornøyd med at han har takket ja til denne rollen og jeg forventer store resultater fra ham og resten av Digital Services-enheten i fremtiden, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, i pressemeldingen.

Digital Services-enheten ble opprettet med målsetting om å utvikle nye tjenester i den digitale økonomien, med spesielt fokus på internettjenester som Telenor-konsernet og dets partnere kan levere i det globale markedet. Det er her Telenors streaming-tjeneste Comoyo ligger.

Den bygges nå om til å bli en reell utfordrer til amerikanske Netflix.

- Jeg setter stor pris på denne utfordringen og jeg vil fortsette å arbeide for å nå de målene vi har satt oss i Digital Services. Vi har lykkes med våre innovasjonsaktiviteter hvis en stor gruppe kunder tar tjenestene våre i bruk, samt at vi genererer omfattende, nye inntekter. Disse to målsettingene er grunnlaget for Telenors prioriteringer innen digitale tjenester, sier Rolv Erik Spilling.

Spilling har hatt en rekke roller i Telenor Norge før han ble utnevnt til nestsjef i Digital Services i september 2011. Han har vært markedssjef for forretningsmarkedet, teknologisjef og sjef for tjenester, IT og teknologi. Han startet i Telenor i år 2000. Han har en mastergrad i matematikk fra NTNU.

Del artikkelen