Ny P4-sjef: - Ingen palassrevolusjon

Trygve Rønningen varsler ingen store omveltninger som ny P4-sjef. - P4 er et veldrevet mediekonsern, både innholds- og forretningsmessig.

Ny P4-sjef: - Ingen palassrevolusjon
Ny P4-sjef: - Ingen palassrevolusjon

Kilde: Kampanje

I dag ble det kjent at Kalle Lisberg går av som P4-sjef etter ti år. Lisberg går inn i en rolle som styreleder i P4 og daglig leder i MTG Norge. Overfor Kampanje forteller Lisberg at han mener tiden er moden for et lederskifte i radioselskapet.

- Jeg har sittet som konsernsjef i P4-gruppen i hele konsesjonsperioden i ti år og har ledet selskapet gjennom et fantastisk 20-årsjubileum. Jeg tror det er klokt for P4 å få inn friske krefter og kreative ideer for driften videre. Og så har jeg lyst til ikke å være så hands-on fra dag til dag, som man er når man er sjefredaktør og administrerende direktør. Det å jobbe med et medium som publiserer 24 timer i døgnet året rundt er en veldig morsom, men hektisk virksomhet, sier han.

Valget om å gå av tok han allerede i fjor.

- Jeg har lyst til å være mindre i sirkusmanesjen og mer på tenkeloftet. Jeg bestemte meg for ett år siden og da snakket jeg med Jørgen Madsen (Lindemann, konsernsjef i MTG, red. anm.).

- Du har hatt denne planen i ett år?

- Ja, jeg har lagt en plan og det er mitt eget valg. Og når jeg da har blitt spurt om å være styreleder i P4, så trer jeg til siden for en ny sjef, men vil være hans sjef som styreleder. Dermed er tanken også å representere en kontinuitet i noen år.

- Ble nevnt i 2003
Det er Trygve Rønningen, nå sist administrerende direktør i tv-produksjonsselskapet Mastiff, som tar over etter Lisberg i P4. Rønningen jobbet som programdirektør i P4 fra 2003 til 2006, og har senere jobbet som programdirektør i TV3 og Viasat 4, også det MTG-eide selskaper.

- Kalle Lisberg forteller at han har hatt denne planen i ett år, når ble du kontaktet?

- Litt på fleip, så nevnte Kalle dette for første gang for meg i 2003, ler Rønningen.

- Dette har vært en prosess gjennom noen måneder som har kulminert med en ansettelse i dag, men ikke gjennom et helt år.

- Veldrevet mediekonsern
- Hvordan kommer du til å sette ditt avtrykk på P4?

- Du må spørre om fem år, så får vi se. Det kommer ikke en palassrevolusjon. Det er veldig mye tankegods i P4 som jeg skal videreføre, og så har jeg noen tanker som jeg skal dele med de ansatte før jeg deler med Kampanje.

- Men er det rom for endringer, eller er P4-oppskriften hugget i stein?

- Det er rom for å sette avtrykk i P4, selvfølgelig, men i dag er det viktig å si at P4 er et veldrevet mediekonsern, både innholds- og forretningsmessig. Det ville ikke være klokt å annonsere vesentlige endringer på denne dagen. Det får vi komme tilbake til.

Skal fullføre DAB-prosjektet
Rønningen inntar sjefsstolen i P4 når radiodigitaliseringen går inn i sin siste fase. I 2017 skal FM-nettet slukkes til fordel for DAB-sendinger, dersom minst halvparten av radiolytterne daglig høre helt eller delvis på en digital radioplattform i 2014.

- Hvordan er DAB-kunnskapene dine?

- Dette DAB-prosjektet har vart fra før jeg var i P4 forrige gang. Jeg er godt kjent med debatten og er av oppfatningnen at radio er overmoden for digitaliseringen. Det er utfordringer, men det er først og fremst store muligheter. Det er et prosjekt som har det til hensikt at det skal gi mer innhold til lytterne. Jeg ser på det som en kjempemulighet.

- Hvilken fremtid har radio med fremveksten av strømmetjenester som Spotify og Wimp?

- Radio har vært spådd sin død i flere omganger siden tidenes morgen, men har vist seg å stå godt gjennom alle medieskifter. Jeg tror fortsatt det gjelder. Radio er et hurtig medium som har vist seg som en effektiv reklamekanal for de som vil flytte varer. Det tror jeg ikke endrer seg noe særlig i overskuelig fremtid. Det som er jobben er å klare å omstille seg til en digital plattform med flere kanaler.
Del artikkelen