Paramount med ny TV-kanal

Vil ta opp kampen om filmpublikummet i Norden.

Paramount med ny TV-kanal
Paramount med ny TV-kanal

Kilde: Kampanje

Et av verdens største mediekonsern, amerikanske Viacom, er i ferd med å lansere en helt ny tv-kanal som heter Paramount Channel. Den nye filmkanalen skal tilby filmer fra det over 100 år gamle Paramount-biblioteket som inneholder kjente titler som «Grease» (1978) og «Raiders of the Lost Ark» (1981). «Forrest Gump» (1994), «Titanic» (1997) og «Enemy at the Gates» (2001).

- Viacom ser alltid på muligheter for vekst og Paramount er en meget interessant kanal. Ut over det har vi ingen kommentar, sier Cato Lunde i Viacom i Norge til Kampanje.

Det var på en stor investorkonferanse i New York i går, at konsernsjefen i Viacom i USA, Phillippe Dauman, kunne fortelle investorer og analytikerne at den nye tv-kanalen vil bli bredt distribuert i løpet av de neste tre årene både flere europeiske markeder og Latin-Amerika og Asia. Det skriver Bloomberg News.

Kanalen skal allerede være lansert i Spania og ytterligere lansering skal være nært forestående i Polen. Norden skal også være et mulig marked for den nye kanalen.

Viacom har over 200 tv-kanaler i sin portefølje med MTV og Nickelodeon som noen av de mer kjente. Det store filmbiblioteket har så langt vært en kilde til innhold for de reklamefinansierte Viacom-kanalene. Viacom er tilstede i nesten 170 land. Men med en en ny filmkanal kan Paramount sikre seg ytterligere inntekter fra tv-distributørene.
Del artikkelen