Rema og Coop inngår samarbeid

Går sammen mot Norgesgruppen og Ica.

Foto: e24.no
Foto: e24.no

Kilde: e24.no

Dagligvaregigantene Coop og Rema 1000 vil etter det E24 erfarer annonsere et innkjøpssamarbeid på en pressekonferanse fredag formiddag.

Etter det E24 erfarer kommer det planlagte innkjøpssamarbeidet som et mottrekk mot Norgesgruppens samarbeid med Ica i Norge.

Coop og Rema 1000s innkjøpssamarbeid vil ikke bli gjennomført dersom Konkurransetilsynet setter foten ned for samarbeidsplanene mellom Norgesgruppen og Ica.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema vil ikke kommentere saken før pressekonferansen som begynner klokken 11.00.

- Jeg bekrefter eller avkrefter ingenting, sier Kristin Paus, konstituert informasjonsdirektør i Coop Norge til E24.

- Klokken 11 vil vi sende ut pressemelding, legger hun til.

Dagligvarekrigen

I Januar vil det være ett år siden dagligvarekrigen i Norge for alvor brøt ut. Da meldte svenskeide Ica-gruppen at de tapte så store summer på å kjøpeog frakte varene selv, at de ville overlate dette til konkurrenten Norgesgruppen.

Sistnevnte er markedets klart største aktør med over 37 prosent av markedet.

Norgesgruppens markedsdominans er også Konkurransetilsynets vektigste argument for å stoppe avtalen, som de har satt på vent siden 26. februar i år.

Reitan: Jeg hater Coop

En allianse mellom Coop og Reitan kommer overraskende. I juni i år skrev han i et internt brev i Remakjeden rimelig emosjonelt overbevisende hva han synes om konkurrenten i samvirkelaget.

«Jeg hater Coop, og da er det selvsagt ideologien jeg mener. Vi står for egeninteresse og kjøpmannskap, de står for null eierskap, kun liksomeierskap»


Del artikkelen