Slutter i Radio Norge

Gir seg som kommunikasjonsdirektør i SBS Radio. - Mer enn bare avslutningen på et arbeidsforhold, sier Gaustad etter 14 år i kanalen.

Slutter i Radio Norge
Slutter i Radio Norge

Kilde: Kampanje

- Gjennom fjorten fantastiske år har jeg hatt gleden av å jobbe med noen av landets sterkeste radiovaremerker og flere busslass med inspirerende og energiske kolleger. Derfor blir dette mer enn bare avslutningen på et arbeidsforhold for meg, sier Tommy Gaustad, som den siste tiden har jobbet som kommunikasjonsdirektør i SBS Radio.

Gaustad har vært med i lang tid i den norske radiobransjen helt fra han startet opp som lokalradioselger i Trondheim for mange år siden, til tiden i Radio 1, oppkjøpet av Radio Norge og nå salget til SBS Discovery.

- Er det noe jeg har erfart er det at kommersiell radiodrift er en krevende øvelse og noe de aller færreste her til lands har klart å gjøre lønnsomt. I SBS Radio har man jobbet knallhardt i en årrekke for å klare det, og spør du meg, har forutsetningene for lønnsomhet, sunn drift og evig liv for SBS Radio aldri vært bedre enn hva de nå blir. Sånn sett er det litt rart å skulle gi seg akkurat nå, men som kjent er det en krevende omstrukturering som nå må til for å klare dette og da blir det både nødvendig og riktig av meg å gi meg, sier Gaustad.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg vil ikke dele så mange tanker om fremtiden enda, annet enn å si at jeg for egen del er optimistisk, sier Gaustad.

SBS Discovery sikret seg nylig radiokonsesjon fra 2014 og til FM-nettet stenges. Samtidig har de nye eierne har sagt seg villig til å satse på radio, dog ikke uten nødvendige kutt. 20 prosent av stillingene skal bort fra totalt drøye 90 ansatte.

- Gaustad har bestemt seg for å slutte i SBS Radio Norge. Etter at han har vært sentral i hele prosessen rundt den nye organisasjonen i SBS Radio, har han selv tatt initiativet til å fjerne sin egen stilling, og enden på visen er altså at en meget, meget viktig mann i selskapet vårt blir borte. Jeg kan ikke gjøre annet enn å takke Tommy for den utrolige jobben han har gjort i alle sine 14 år hos oss, blant annet var han jo selv sjef i en av de tøffeste periodene her, sier konstituert administrerende direktør i SBS Radio Norge, Bernhard A. Steen, til Kampanje.

Steen sier Tommy Gaustad var solid støttespiller da det stormet som verst rundt kanalen i fjor.

- For min egen del må jeg tilstå at han var til uvurderlig hjelp da jeg kom inn her i mai i fjor, både med utgangspunkt i sin erfaring og i sin klokskap når det blåste litt vel mye rundt ørene på oss, sier Steen.
Del artikkelen