Smartbrillene blir tilgjengelige for massene

Allerede i år vil Google Glass bli lansert til lavere priser, som passer mannen i gata.

Smartbrillene blir tilgjengelige for massene
Smartbrillene blir tilgjengelige for massene

Kilde: Dagensit

Google Glass skal være klar for lansering allerede senere i år. Så langt har Google kun lansert en prototype, som ble klar i April. Når melder altså selskapet at smartbrillene skal lanseres på det kommersielle markedet i løpet av inneværende år. Smartbrillene skal ha enkle apper som Google Search, sms-funksjon, Twitter og oppdateringer fra CNN, ifølge New York Times. Google blir dermed den første av de store mobilprodusentene som lanserer smartbriller.

Google Glass er en del av Googles prosjekt rundt teknologi en kan ha på seg. Ifølge Google selv vil brillene bli tilgjengelig for alle.

Smartbrillene skal også være utstyrt med kamera og ha egen appbutikk.

Tror på megasalg
Analytikere regner med at den nye teknologien vil kunne gi inntekter på rundt 3,2 milliarder dollar i løpet av de første årene etter lanseringen, skriver Cnet.

Prototypen som er lansert har en markedspris på 1.500 dollar, men analytikerne tror at prisen vil bli ganske mye lavere når det faktiske produktet kommer på markedet.

«Hvis det er en ting investorene bør ta med seg fra Glass, så er det at teknologien er unik fordi den gjør det mulig for en person å utføre handlinger mens de holder hodet løftet», sier analytiker Robert Pec i SunTrust ifølge AllThingsD.

Apple har sagt at deres smartklokke vil bli lansert neste år. Verken Apple eller Samsung har bekreftet om de vil slenge seg på og lage egene smartbriller.
Del artikkelen