Snur i nettbetaling

Nettutgaven til Østlandets Blad er gratis igjen.

Snur i nettbetaling
Snur i nettbetaling

Kilde: Kampanje

Avis-Norge har nærmest gått i samlet tropp i forsøkene på å innføre ulike betalingsmodeller på nett i år. Men nå snur nettutgaven til Østlandets Blad etter at sjefredaktør Martin Gray har fått mye kritikk fra brukerne etter innføringen av betalingsmur.

- Dette er en erkjennelse av at modellen vi har valgt ikke fungerer godt nok, verken for ØB.nos lesere eller for oss, sier ansvarlig redaktør Martin Gray til egen nettavis.

Gray sier mye av kritikken har gått på prinsippet om å ta seg betalt for innhold på nett, mens en hel del har vært om den tekniske løsningen.

- At leserne i fremtiden må være forberedt på å betale for kvalitetsjournalistikk på nett, er jeg helt overbevist om. Men innføringen av betalingsløsninger handler mye om riktig timing, og å innføre ordninger når leserne er klare for det – og her bommet vi, rett og slett.

Det var i desember i fjor at Østlandets Blad innførte en betalingsmodell lik den New York Times har brukt. Én del av innholdet er gratis, men etter et visst antall klikk trer betalingsordningen inn og man må tegne abonnement for å lese videre.

– Modellen er interessant, og det var viktig for Amedia å få den utprøvd. Mediebransjen prøver og feiler om dagen, og lærer av hverandre. Jeg tror ikke det er modellen i seg det er noe galt med, men mer tidspunktet for innføringen for ØBs del, mener redaktøren.
Del artikkelen