Tar over som Schibsted-direktør

Frode Eilertsen skal lede strategiarbeidet i Schibsted når Sverre Munck gir seg.

Tar over som Schibsted-direktør
Tar over som Schibsted-direktør

Kilde: Kampanje

Frode Eilertsen (40) overtar som leder for strategi og digital transformasjon i Schibsteds konsernledelse når Sverre Munck til høsten gir seg som en av Schibsteds konserdirektør. Eilertsen kommer ikke fra mediebransjen, men fra konsulentbransjen og McKinsey.

Det er det mange før ham som også har gjort. Flere konserndirektører i Schibsted har nettopp erfaring fra McKinsey. Men Eilertsen har også erfaring fra andre områder. Han har en MBA fra Harvard Business School 2001, og har arbeidet og studert i USA i 16 år blant annet innen venture capital og high-tech industrien. Han tar med seg en bred og god innsikt i områder som internasjonal telekom og internett, digital medieutvikling og innovasjon, og strategi og lederskap i disruptive markeder.

- Det er med stor ydmykhet og glede jeg ser frem til å begynne i Schibsted Media Group. Da jeg bodde i USA så jeg på Schibsted med betydelig grad av stolthet: På et personlig nivå for den måten mediehus som VG og Aftenposten holdt meg oppdatert om hendelser i hjemlandet på, og på et profesjonelt plan for den måten Schibsted har blitt et internasjonalt forbilde for hvordan tradisjonelle mediebedrifter kan bruke den digitale revolusjonen til innovasjon, nyskaping og fremgang. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med de dyktige menneskene i konsernet, sier Frode Eilertsen.

Sverre Munck har bestemt seg for å slutte i Schibsted når han runder 60 år i oktober 2013. Munck har vært konserndirektør i Schibsted i 20 år, og har hatt flere ledende roller i konsernet i denne lange perioden. Han beholder ansvaret for strategi i Schibsted frem til Eilertsen overtar 1. september.

- Sverre Munck har vært en drivende kraft i å utvikle Schibsted fra et norsk medieselskap til et internasjonalt mediekonsern. Han har hatt ansvaret for viktige prosjekter og aktiviteter i våre kjerneområder, og vi takker ham dypt for den enorme innsats han har gjort for Schibsted i alle disse årene. Det er samtidig gledelig å ønske Frode Eilertsen velkommen til oss. Med bred internasjonal erfaring og solid kompetanse føler jeg meg trygg på at Frode vil bidra til at vi beveger oss nærmere våre mål om å bygge digitale mediehus i verdensklasse og bli en global leder på online classifieds, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted.Del artikkelen