Trond Kvernstrøm blir TV2-direktør

Trond Kvernstrøm forlater Monster og får ansvaret for alt programinnhold på TV2s kanaler.

Foto: Eivor Eriksen
Foto: Eivor Eriksen

Kilde: Kampanje

Administrerende direktør Trond Kvernstrøm i Monster er ansatt som ny direktør i TV 2, opplyser kanalen om i en pressemelding. Kvernstrøm går inn i TV 2s ledergruppe med forretningsansvar for TV 2s reklamekanaler samt Filmkanalen. Han får videre ansvaret for alt programinnhold til alle plattformer, med unntak av ansvarsområdene til nyhetsredaktør og sportssjef.

TV 2 har besluttet å styrke ledelsesteamet for tv og programproduksjonen, og Kvernstrøm skal lede en sammensluttet enhet av dagens kanal- og programavdelinger. Kanaldirektør Nils Ketil Andresen inngår i teamet som vil bli komplettert i tiden som kommer. Nyhetsredaktør og sportssjef rapporterer som tidligere til sjefredaktør.

- Vi hadde èn mann øverst på vår liste da vi bestemte oss for å endre organisasjonen, og jeg er veldig glad for at vi har sikret oss drømmekandidaten. Trond har gjennom et svært langt liv i norsk TV-bransje vist at han er den aller beste. Det han har gjort med Monster og Nice fra den spede begynnelse og fram til i dag sier det aller meste. Nå gleder vi oss til å få Trond Kvernstrøm på laget. Sammen skal vi legge en offensiv plan for TV 2s innhold i årene som kommer, sier TV 2s administrerende direktør Alf Hildrum.

Trond Kvernstrøm har en lang merrittliste bak seg i norsk TV-bransje. Han startet sin karriere med TVNorge-programmer som «Casino» og «Klart svar». I 1994 startet han Nordisk Film i Norge og produserte «Mestermøtet», «Millionær» og «HitAwards». I 2002 etablerte han Monster sammen med Olav Øen. Monster har produsert produksjoner som «Idol», «Skal vi Danse», «Senkveld med Thomas og Harald», «Gullruten», «Gullfisken», «Norske Talenter», «Alt for Norge», «Stjernekamp» og «Halvbroren». Han ble tildelt årets fagpris under Gullruten i 2004.

- Dette blir gøy og litt trist. Trist å forlate de flotte folkene i Monster og Nice, men jeg gleder meg til å bli kjent med TV 2 fra innsiden. Selv om jeg har jobbet tett med TV 2 over mange år blir det noe helt annet å jobbe der. TV 2 har en sterk merkevare og mange spennende utfordringer foran seg som jeg gleder meg å være med å ta tak i. Det blir gøy å se om vi kan møte fremtiden med nye, innovative norsk-utviklede programmer og et tv-tilbud som går hjem hos seerne, sier Trond Kvernstrøm.

Kvernstrøm skal ha takket nei sist gang stillingen var utlyst i TV 2. Da var det Pil Gundelach Brandstrup som fikk jobben, men hun sluttet etter bare to år for en toppjobb som kanalsjef i DR1 i Danmark. Programsjef Rolf Wenell har vært konstituert i stillingen siden slutten av august.

Kvernstrøm kommer ikke til noe dekket bord. Alle kanalens største programmer har i høst tapt seere sammenlignet med tidligere sesonger og en rekke av de nye konseptene har skuffet. Det er særlig de unge seerne som nå svikter kanalen. I november fortsatte TV 2 trenden fra tidligere i høst med en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng for hovedkanalen og 1,1 prosentpoeng for hele kanalfamilien blant alle seere over 12 år.

Samtidig er det nettopp i Monster at TV 2 har funnet noen av sine største suksesser, som «Idol», «Norske Talenter», «X-Faktor», «Skal vi danse», og «Senkveld med Thomas og Harald». Tv-produksjonsselskapet Monster har vært litt av et eventyr for grunnleggeren Trond Kvernstrøm. Fra null og ingenting bygget Kvernstrøm og partner Olav Øen opp et selskap som etter hvert fikk flere hundre millioner kroner i omsetning, og da finske Capman kom inn på eiersiden betalte de Kvernstrøm og Øen rundt 60-70 millioner kroner hver for selskapet. 40 millioner kroner ble betalt i kontanter, mens de resterende 20-30 millioner kroner ble skutt inn i selskapet, slik Kampanje kjenner historien.
Del artikkelen