Trond Kvernstrøm er Årets Medienavn 2013

Trond Kvernstrøms plan om ikke å få en sterk medieprofil har slått sprekker. Her er Årets Medienavn 2013!

Vil ikke bli medienisse: Trond Kvernstrøm vil holde en lav medieprofil. Da passer det dårlig å bli kåret til Årets medienavn. Foto: Eivor Eriksen
Vil ikke bli medienisse: Trond Kvernstrøm vil holde en lav medieprofil. Da passer det dårlig å bli kåret til Årets medienavn. Foto: Eivor Eriksen

Kilde: Kampanje

TV 2-direktør Trond Kvernstrøm har fått tittelen Årets medienavn 2013 av Kampanjes lesere i tøff konkurranse med blant andre Magnus Carlsen, Stian Blipp, Ylvis og Hans Olav Lahlum. Kvernstrøm selv blir nesten flau over seieren.

- Jeg synes det er totalt ufortjent for å være helt ærlig. Magnus Carlsen, Stian Blipp og Ylvis, det hadde jeg skjønt. Men Trond Kvernstrøm... det skjønner jeg ikke!

Kvernstrøm er landets «hotteste» tv-produsent og mannen som har gitt oss «Idol» og en rekke av de andre store tv-suksessene de siste årene som «Norske Talenter», «Stjernekamp», «Skal vi danse» og «Senkveld». De siste årene har Kvernstrøm bygget opp sitt eget Monster til å bli landets største produksjonsselskap. I høst toppet Kvernstrøm gründerkarrieren med å selge Monster til svenske Modern Times Group (MTG) før han kort tid etterpå ble kronet med en helt ny toppjobb i TV 2-konsernet.

Tar OL med ro
Her blir Kvernstrøm løftet frem som redningsmannen som kan sette en stopper for den triste andelsutviklingen til kanalgruppen. Mens erkerivalen SBS Discovery fosser frem sesong etter sesong, har flere av TV 2s største satsinger mistet seere, og spesielt blant den yngre delen av befolkningen.

- Nå må jeg først bruke tid til å bli kjent med TV 2. Det er et politisk korrekt og kjedelig svar, men det er en realitet. Jeg involverer meg i alle møter og begynner å lese meg opp på sendeskjemaet for våren og høsten i år, og begynner så vidt å legge planer for 2015, sier Kvernstrøm.

Mens resten av organisasjonen nærmest syder over av OL-feber, tar Kvernstrøm de kommende lekene med stor ro.

- Jeg har ikke det forholdet til OL. Det blir en perfekt periode å jobbe i fred, sier han.

- Hva ser du mest frem til i 2014?

- Det blir et utfordrende år for TV 2-gruppen. Vi er i en tv-krig. Jeg håper OL og VM kan gjøre en jobb for TV 2, men det jeg ser mest frem til er å bli kjent med organisasjonen og forhåpentligvis gjøre en forandring.

- Første og siste gang
- Blir du å finne på nominasjonslisten til Årets medienavn i 2014 også?

- Jeg tror ikke jeg er den fyren. Mitt mål er ikke å bli en medienisse. Dette høres kanskje litt flåsete ut, men jeg ønsker i utgangspunktet ikke en sterk medieprofil.

- Så tittelen Årets medienavn er egentlig et skjær i sjøen?

- Det beste med å vinne denne prisen, er at det er første og siste gang jeg er nominert sammen med Stian Blipp og Ylvis – og vinner. Jeg må bare ta det med meg på veien, men jeg har ingen ambisjoner om å få den en gang til. Det var et arbeidsuhell!
Del artikkelen