TV 2 og NRK bygger medieby

NRK, TV 2, BT, BA, Vizrt og Universitetet i Bergen danner medie- og teknologiklyngen Media City Bergen.
TV 2 og NRK bygger medieby
TV 2 og NRK bygger medieby

Kilde: Kampanje

Nå er det klart at Bergen får Nordens første MediaCity i 2016, hvis alt går etter planene. TV 2, NRK Hordaland, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen ønsker å samlokalisere seg i Lars Hilles gate 30 i Bergen. MediaCity Bergen kan bli arbeidsplass for 1200-1500 mediefolk.

Etter å ha vurdert fire forskjellige eiendomsprosjekt i Bergen, har TV 2, NRK, BT, BA, Vizrt og Universitetet i Bergen i fellesskap besluttet å gå i sluttforhandlinger med Entra Eiendom om en leiekontrakt i Lars Hilles gate 30 i Bergen. En endelig beslutning om flytting blir først tatt i august/september i år. Taperen, GC Riebers prosjekt på Marineholmen, ble etter det Kampanje kjenner til informert på et møte tidligere i dag. I går kveld skal styret i et av de fem klyngeselskapene ha godkjent planene. Dermed var det gitt klarsignal for å skape en medieby i Bergen.

Åpner døren for småbedrifer
Det er TV 2 som har tatt initiativ til prosjektet, som det siste halvannet år er utviklet i nært samarbeid mellom TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen. De seks aktørene håper at enda flere medieselskap blir med på flyttelasset. Det planlegges også et Greenhouse i bygget, der gründere og småbedrifter kan utvikle seg i samspill med etablerte medieselskaper. Det blir ifølge aktørene god infrastruktur i bygget, med spisesteder, møteromssenter og gode fellesområder, blant annet byens største og mest teknologiske lobby.

Hildrum: - Effektiviserer tv-produksjonen
- Mediebransjen er inne i en periode med store og raske endringer. Vi har derfor stor tro på å samle kreative miljøer og skape felles møteplasser på tvers av organisasjonene. Innholdsutvikling er mer teknologistyrt enn tidligere. Derfor er det veldig spennende å knytte store innholdsprodusenter enda tettere til ledende medieteknologiselskaper. Enda mer nyskapende blir prosjektet når fremtidens medarbeidere utdanner seg i hjertet av et pulserende mediemiljø. For TV 2 sin del ser jeg fram til å få et moderne, funksjonelt og fleksibelt mediehus som kan effektivisere tv-produksjonen og løfte oss ytterligere, sier TV 2s sjefredaktør Alf Hildrum i en pressemelding.

Bergens høyeste bygg
Bygningen i Lars Hilles gate 30, som om noen år kan bli MediaCity Bergen, er Bergens høyeste bygg, og er den største næringsbygningen i Bergen sentrum. De seks klyngekameratene skal dermed innta det som er et landemerke i Bergen sentrum med sine tre karakteristiske tårn. Bygningens eies av Entra OPF Utvikling, et datterselskap av Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring. Det er i dag regionkontor for DNB, som etter hvert skal flytte ut.

Interaktiv mediefasade
Etter planen skal bygningen utvides med 10.000 kvadratmeter til totalt 45.000 kvadratmeter. De seks nederste etasjene får sammenhengende plan på 4.300 kvadratmeter i hver etasje, tilsvarende åtte tennisbaner. Det gir ifølge Entra stor fleksibilitet og god produksjonsflyt for de store mediebedriftene. Bygningen skal også få en interaktiv mediefasade mot Lars Hilles gate. Arkitekter for bygget er MAD i Oslo.

- Vi er både stolte og glade for at vår løsning er valgt for å samle de toneangivende mediehusene og utdannings- og forskningsmiljøene i ett felles miljø. Prosjektet skal gjennom sin ambisiøse og nyskapende arkitektur bli et landemerke i Bergen. Arbeidslokalene skal være det beste stedet for å drive medieproduksjon med fokus på samhandling, visuell åpenhet og kontakt mellom mennesker. Lokalene skal være elastiske og fleksible for å håndtere fremtidige endringer i produksjons- og arbeidsmåter, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra, i en pressemeldingene.

I 2016 kan Bergen få Nordens første MediaCity. TV 2, NRK Hordaland, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen ønsker å samlokalisere seg i Lars Hilles gate 30 i Bergen
Del artikkelen