Tv-comeback for Color Line

Color Line jakter på nye kunder og satser igjen på tv-reklame. Se de nye reklamefilmene her.
Tv-comeback for Color Line
Tv-comeback for Color Line

Kilde: Kampanje

Etter ni års opphold, vender Color Line tilbake på skjermen med tv-reklame igjen. Det skjedde mandag kveld da cruiseselskapets nye reklamefilmer hadde premiere på kommersiell tv.

Linjedirektør i Color Line Oslo-Kiel, Frode Hansen, forklarer hvorfor selskapet vil satse på tv-reklame igjen.

- Hovedårsaken til at vi nå velger å gå på tv er at markedsundersøkelser viser at det er høy kjennskap om Color Line, men at kunnskapen om produktene kan bli bedre. Det er et gap mellom «forventet produkt» og «opplevd produkt». Det betyr at når kundene kommer ombord i våre skip, så blir de veldig positivt overrasket. Hovedmålgruppen i tv-kampanjen er potensielle kunder i alderen 45 til 65 år som ikke har prøvd cruise før. Tv er i dette tilfellet det beste mediet for å nå akkurat denne målgruppen og levendegjør kvaliteten på og mangfoldet av våre produkter, forteller Hansen til Kampanje.

Halverte reklamebudsjettet
I filmene handler det om svært tilfredse passasjerer som legger ut om sine reiseopplevelser overfor venner og kolleger. De blir forsiktig sagt møtt med sterk skepsis.

- Det er høy wow-faktor både i filmene og blant kunder. Filmens innhold og dramatikk speiler faktisk våre kunders reaksjoner i virkeligheten, at dette er utrolig, men sant, sier Hansen.

Color Lines reklamebudsjett ble mer enn halvert tidlig på 2000-tallet og markedskronene ble derfor investert blant annet på nettet.

- Høy kontaktpris på tv var en viktig årsak til at vi den gang valgte bort tv-reklame. Siden 2004 har Color Line lansert to nye skip, Color Fantasy og Color Magic. De nye skipene var en betydelig produktfornyelse som skapte mye oppmerksomhet og etterspørsel. I de ni årene har vi brukt tradisjonelle medier som print og DM og vi har i stadig større grad benyttet internett og særlig sosiale medier, som har hatt en eksplosiv vekst de siste årene. Vi selger stadig mer av våre produkter gjennom digitale kanaler, sier Hansen.

- Tv blir lokomotivet
De nye reklamefilmene er et ledd i Color Lines nye mediemiks.

- Tv blir lokomotivet og så vil vi bruke digitale plattformer som Facebook. Tv skal bygge oppunder de andre kanalene i vår mediemiks, forteller Hansen.

Det er reklamebyrået Futatsu som står bak kampanjen. OMD er Color Lines mediebyrå og at har deltatt aktivt i utformingen av mediestrategien.

- Vi valgte Futatsu som nytt reklamebyrå for halvannet år siden og har siden da jobbet med å fornye markedskommunikasjonen og markedsstrategien. Filmlanseringen blir del to i dette arbeidet. Vi skal jobbe mer langsiktig fremover og spille i samme retning i vårt arbeid med mediekjøp og markedkommunikasjon. Da blir det både billigere og bedre kommunikasjon.

- Øker dere reklametrykket utover høsten og i 2014?

- Ja, vi legger opp til en økning. Vi øker innsatsen på tv og holder trykket oppe i andre kanaler.

Han beskriver konkurransebildet slik:

- Vår største konkurrent innen cruisesegmentet er storbyferier, det er ikke DFDS eller Stena Line.
Del artikkelen