TV3 satser på tv-app

Legger innhold ut gratis for brukerne på reklamefinansiert app. - Det ligger et kjempepotensial her, sier markedssjef.

TV3 satser på tv-app
TV3 satser på tv-app

Kilde: Kampanje

I motsetning til TV 2 og TVNorge, som legger alt av tv-innhold bak betalingsmurer, har MTG-eide TV3 i lang tid satset på reklamefinansiert nett-tv i tillegg til premiumtjenesten Viaplay.

Nå tar kanalen steget over til Iphone og Ipad som Norges første kommersielle tv-hus med en gratis tv-app.

- Vi har hatt bra suksess med nettversjonen av TV3 Play og har erfart av våre svenske kolleger som har hatt formidabel vekst på trafikken ved å lansere en app. Samtidig er det en del av vår flerplattformstrategi. Vi ønsker å tilby tjenestene våre med reklame på alle plattformer, sier markedssjef Kåre Hauge i TV3 til Kampanje.

Vil fange opp alle
Han forklarer gratismodellen med at de vil fange opp absolutt alle seerne på nett.

- Vi har strategi for begge deler. Vi har også vår Viaplay-tjeneste, som konkurrerer med Sumo og TVNorges tjenester. Men vi ser at mange ikke nødvendigvis ønsker å betale for et abonnement og vi ønsker derfor også å tilby innholdet med annonsering. Det har fungert bra på nettet. I «Paradise Hotel»-perioden har vi hatt formidabel trafikk og har tjent gode penger på det.

Det er spesielt konsepter rettet mot den yngre delen av tv-seerne som drar trafikk på TV3 Play.

- Hellstrøm har også fungert veldig bra på nett, men det er selvfølgelig et større trykk blant yngre seere på nett enn blant eldre. Vi har lyst til å fange opp denne trenden, sier Hauge.

- Kjempepotenisal
Han vil ikke kommentere hvor stort inntektspotensial som ligger i en egen tv-app. Appen finansierer utelukkende ved reklamevisninger.

- Vi kommenterer ikke inntekter, men vi ville selvfølgelig aldri lansert en sånn app uten å se potensialet. Våre svenske kolleger har som nevnt hatt stor suksess med sine apper. Våre konkurrenter er ikke til stede med denne modellen. Når vi ser pågangen for web-tv på alle plattformer, som VGTV og Dagbladet TV, ligger det absolutt et kjempepotensial her.

- Hvilke forventninger har dere til antall nedlastinger?

- Jeg kan ikke gå inn på tall, men vi har høye målsetninger. Skal man sammenligne med Sverige, så bør det være bra nedlastingsfrekvens.
Del artikkelen