Vil fortelle om sitt livsviktige arbeid

Foto: Øyvind Haug
Foto: Øyvind Haug

Stiftelsen Norsk Luftambulanse jobber for at den alvorlig skadde eller akutt syke skal få den beste medisinske behandlingen, raskest mulig, ute på skadested. Det viktige arbeidet de gjør, vil de gjerne fortelle mer om.

Hvis du eller noen du er glad i blir alvorlig syk eller skadet, trenger du spesialistbehandling raskt. Den avanserte behandlingen må starte tidlig og tiden er knapp. Da er det viktig at sykehuset kommer dit du er.

- Når det virkelig haster må den avanserte medisinske hjelpen ut til pasienten. Det er dette Stiftelsen Norsk Luftambulanse jobber for. Vi driver med forskning og utvikling for en bedre luftambulansetjeneste i Norge, og vi må bli flinkere til å fortelle om det banebrytende arbeidet vi gjør. Derfor etablerer vi et digitalt team og vi ansetter nå en SoMe-ekspert, forteller kommunikasjonsdirektør Eline Dalland.

Vil redde flere liv

For å kunne hjelpe deg inne på sykehuset, må noen først ha hjulpet deg utenfor sykehuset. Gjennom forskning og innovasjon utvikler Stiftelsen Norsk Luftambulanse løsninger for å gi akutt alvorlig syke og skadde pasienter riktig behandling på riktig tidspunkt.

- Det viktigste vi gjør er å drive forskning og utvikling for å gjøre akuttmedisinsk behandling raskere og bedre. Mange pasienter trenger behandling lenge før de er framme på sykehuset. I grøftekanten eller i et legehelikopter trengs trengs annet utstyr og andre arbeidsmetoder enn inne på et akuttmottak. Vi arbeider for at dette skal være best mulig, sier Dalland.

Satser på engasjerende innhold

For å bygge kunnskap om Stiftelsen Norsk Luftambulanse og forhåpentligvis øke engasjementet og inntektene, skal det nå ansettes digitale eksperter. Det er ingen tvil om at stiftelsen har ambisjoner.

- Vi må i større grad fortelle om det vi gjør. Jeg tror de færreste kjenner til at vi forsker på hvordan flere kan reddes fra å blø i hjel på skadested eller hvordan vi forsker på behandling av hjerneslag utenfor sykehuset. Vi håper at de digitale innholdsprodusentene vil lage engasjerende innhold som bidrar til at flere støtter oss og det livsviktige arbeidet vi gjør, sier Dalland.

- Vi er en engasjert og kunnskapsrik organisasjon, og jeg tror de som skal jobbe med historiefortelling og kommunikasjon hos oss vil oppleve utfordrende arbeidsoppgaver og et hyggelig arbeidsmiljø, avslutter hun.

Om Stiftelsen

• Stiftelsen Norsk Luftambulanse er en ideell organisasjon som fullt ut er finansiert av privat innsamlede midler fra enkeltpersoner og støttebedrifter
• All støtte går til forskning og utvikling for en bedre luftambulansetjeneste i Norge, og til å redde liv i hele Norge
• Stiftelsen flytter inn i nye lokaler i Oslo sentrum sommeren 2018 og har totalt 81 ansatte i Norge

Forskning for raskere hjerneslagbehandling from Stiftelsen Norsk Luftambulanse on Vimeo.

Vi forsker for å redde liv. from Stiftelsen Norsk Luftambulanse on Vimeo.

June K. Ragnif, Mediabemanning

 

Del artikkelen