Virke satser på teknologibransjen

Virke har over 2000 medlemmer innen kunnskaps- og teknologibransjer. Nå utvider Virke sitt team for å bli en enda sterkere interesseorganisasjon og støttespiller for disse næringene som er så viktige for fremtidens verdiskaping i Norge.

Virke satser på teknologibransjen
Virke satser på teknologibransjen

1. april begynte Hans Christian Westlye som ny direktør for Virkes satsingsområde kunnskap og teknologi. Å tilrettelegge for forretningsutvikling, digital og forskningsbasert innovasjon, og å sikre næringene gode politiske rammevilkår  er noen av punktene på agendaen  til den nye direktøren. Virke skal væredet viktigste bindeleddet mellom virksomheter innen teknologi, resten av bransjene og myndighetene, og vil ha de beste hodene med seg på laget for å lykkes.

- Vi skal bygge opp et sterkt team som forstår bransjene våre og som sammen med resten av Virke skal kjempe for at våre medlemmer har best mulig rammebetingelser og gode tjenesteleveranser hver eneste dag, sier Hans Christian Westlye.

Fremtidens arbeidsliv

Det er aktørene innen kunnskap og teknologi som vil forme fremtidens arbeidsliv. Digitalisering og teknologisk utvikling gjør at næringslivet tar fatt på en spennende og utfordrende endring i årene som kommer.

-Det er næringslivet som med sitt initiativ og sin innovasjonskraft vil skape de nye jobbene. Dette er jobber som du og jeg ikke kjenner til ennå fordi de ikke eksisterer. For Virke er det viktig å støtte opp om innovasjon og utvikling, og bidra til gode rammebetingelser for bedrifter som jobber fremtidsrettet, sier Westlye.

En viktig sak for Virke kunnskap og teknologi har i det siste vært ønsket om en mer moderne og mer fleksibel arbeidsmiljølov.

-Våre medlemmer har vært tydelige på at arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid bør moderniseres og tilpasses dagens og fremtidens måte å jobbe på. Flere enn i dag bør gis større fleksibilitet med hensyn til samlet arbeidstid og vi er utrolig glade for at vi har fått politisk gehør for dette, sier Westlye.

Ser etter gode fagspesialister

Direktøren er nå i gang med å bygge opp sitt nye team som blant annet vil bestå av en leder for innovasjon og entreprenørskap og en leder for teknologi og rådgivning.

Dette er avgjørende roller i Virkes satsning på medlemsbedriftene innen kunnskap og teknologi.

-Vi ser etter to personer som vil være med på å utvikle tjenestene våre, som vil jobbe med rammebetingelser, som vil løfte våre medlemsbedrifter og som kan være gode støttespillere for arbeidsgivere i de bransjene Virke kunnskap og teknologi favner. Vi har tatt fatt på en viktig reise der målet er å tilrettelegge for at det skal bli lettere å drive kunnskapsvirksomhet, avslutter han.

Akkurat nå søker Virke etter en 

Leder for teknologi og rådgivning

Leder for innovasjon og entreprenørskap

Del artikkelen